סדנה מעשית למטפלים, להיכרות ולהתנסות במציאת משמעות, בהנחיית מפתחת הגישה ד"ר תמי יגורי.* בדיאלוג עם מטופל-מרואיין ומתוך סיפור חייו נגלה הערך שמפגיש בין זהות עצמית לתפיסת עולם. הערך מאיר באור חיובי את הקיום, ומסייע לנו בדרך להגשמה עצמית. התהליך עצמו מרתק ומסקרן ותוצאותיו מפתיעות.
קבוצת ההדרכה למטפלים באמנות מציעה למטפלים מנוסים דיונים בסוגיות מורכבות המעסיקות אותם בעבודתם בשטח. ההדרכה נערכת בקבוצה קטנה של עד שמונה מטפלים באומנויות, בעלי ניסיון של שלוש שנים לפחות מיום סיום התואר.
מתוך התבוננות בעבודות שנוצרות, ייבחנו ההיבטים הלא מודעים המפעילים את המטופלים ואת המטפלים. כמו כן ייבדקו אופציות להתערבויות טיפוליות מתאימות.
ללמוד מהמורים הבכירים את התיאוריות והמודלים האחרונים בטיפול באמנויות
בהמשך להצלחת הכנסים הקודמים נקיים כנס נוסף. גם הפעם נארח הרצאות וסדנאות שיציגו מודלים ותיאוריות חדשות בטיפול באמנויות בהנחיית המטפלים הבכירים שהמשיגו ויצרו אותם.
נשלב טקסים ופעילויות "בקבוצה הגדולה" – הזדמנות לחוות וללמוד תחום חדש ויישומי.
העובדה שכולנו נמות היא אחד הסודות הכי מוסתרים בתרבות המערבית. קפה מוות הוא מיזם בינלאומי שנועד להתייצב מול הבעיה. זהו פורום בו נפגשים אנשים בריאים, בכל הגילים, לשתיית קפה ושיחה פתוחה על המוות. הדגש במפגש הוא מותנו אנו, ולא האבל על אחרים, שכבר מתו. הלקח העיקרי הוא שנוכחות המוות מלמדת אותנו הוא איך לחיות.
ביום העיון נשמע הרצאות על הנושא ואחר כך נחקור את יחסינו עם נושא המוות בסדנאות אומנות מקבילות בהן ניתן צורה, קול, תנועה וסיפור לנושא המוות, בקבוצות חווייתיות קטנות.