דלג לתוכן

תיאטרון ופסיכודרמה

בין המשחק הדרמטי לטיפול הפסיכודרמטי.
הזמנה לסדנת אומן עם מר חנן שניר

הפסיכודרמה, יסודה הקדום, בתיאטרון היווני של סופוקלס והפואטיקה של אריסטו.על פי אריסטו, התיאטרון עצמו, הוא תרפויטי. החוויה החזקה שעובר הצופה, מעוררת את מעורבותו הרגשית ומגבירה את מודעותו למצבו הקיומי והחברה בה הוא חי.

התיאטרון כמו הפסיכודרמה מספק פורקו רגשי (קתרזיס), לצד תובנה קוגניטיבית למצב האדם. הוא נאבק בגורל, בדת, ובשלטון הכוחני, אך גם בקונפליקטים הפנימיים שקורעים אותו לגזרים.

בניגוד לפרויד, מורנו ,אבי הפסיכודרמה, סרב להושיב את המטופל על כסא, או להשכיבו על ספה. בהשראת התיאטרון, הוא בחר להציב אותו על במת חייו, כגיבור דרמטי (פרוטגוניסט), להעניק לו כוחות ולהניע שינוי באמצעות ספונטניות, יצירתיות ומשחק תפקידים.

סדנת האמן תדגיש את הקשר בין התיאטרון והפסיכודרמה ,למן אריסטו, סטניסלבסקי, ברכט ועד מורנו. חלק מסוים מהמפגש, יהיה התנסותי ויציג את הטכניקה הפסיכודרמטית שמאפשרת דיאלוג אמיתי עם חלקים של העצמי, כמו גם מפגש חד פעמי של הפרוטגוניסט עם הדמויות המשמעותיות של חייו.

על המרצה: מר חנן שניר, ראש התכנית לתואר שני טיפול בפסיכודרמה, במאי הבית של תיאטרון הבימה וזוכה פרס התיאטרון הישראלי על מפעל חיים. בעל תואר שני בפסיכולוגיה ייעוצית, בהכשרתו פסיכותרפיסט ומטפל משפחתי.

תאריך ושעה:  יום שני 5/8 בשעה 17:30 בקמפוס קרית אונו החדש

הסדנה מיועדת למתעניינים בלימודי תואר שני טיפול בפסיכודרמה
להרשמה ללא עלות יש להשאיר פרטים כאן בקישור >> 

© 2015 Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.