לא רק על נושאים גדולים כמו אי שיוויון חברתי, יוקר המחיה ושיעורי העוני. אלא גם על האנשים שמאחורי הנושאים האלו: משפחה שזקוקה לעזרה, ילד שיפרח בזכות הכוונה, מבוגר שישמח לאוזן קשבת. היו לך מחשבות כאלו השבוע? האם יש לך את הידע והמשאבים הנדרשים כדי לסייע אלו הזקוקים לעזרה, כדי להתחיל בהובלה של שינוי?
אם יש בך את הרצון לעזור, את השאיפה לשפר, אך חסר לך הידע, הרקע או ההכוונה להתחיל ולעשות, יש לך אפשרות לעשות זאת באמצעות תואר אקדמי מתקדם.
תואר אקדמי בתחום של שינוי חברתי כולל תכנים מרתקים על החברה הישראלית, וחושף את המציאות מאחורי הדימויים שיש לכל אחד מאיתנו. כדי לעזור, צריך ראשית להכיר וללמוד את התנאים, הרקע והאנשים העומדים מאחורי המציאות. מעבר ללימוד התוכן, חשובות מאוד ההתנסויות וההיכרות האישית. ביקורים, סיורים, מפגשים הופכים את התיאוריה למציאות, והופכים מגזרים או קבוצות מיעוט לאנשים ממש כמוך. במקום הזה, בו קיים מפגש אישי – נוצרת ההזדמנות להבנה וקבלה.
את התואר השני אפשר לעשות באחת משתי דרכים, אפשר להגיש את המשימות, לעבור את המבחנים ולכתוב עבודות, וכך להגיע לסיום התואר. התואר לשינוי חברתי, נותן לכם הזדמנות ללמידה משמעותית, לחוות חוויות, להתנסות בכלים ומיומנויות שלא הכרתם, לפתח השקפת עולם ולגבש אותה. סטודנטים בתארים העוסקים בשינוי חברתי, מתארים פעמים רבות את תקופת הלימודים כתקופה של צמיחה והתפתחות, הממשיכה להשפיע על עשייתם המקצועית והאישית.
חפשו את התנאים שיאפשרו לכם ביטוי אישי, אפשרות לשיחה פתוחה עם סגל ההוראה ועם עמיתיכם לתואר. יש חשיבות למספר הסטודנטים בכיתה, לאופן בו מתנהל השיעור, ולקשר עם המנחים.
האפשרות להגיע ללימודים בהרגשה נעימה, מתוך סקרנות ועניין, תורמת רבות למידה בה אפשר להפיק תועלת מהלימודים
האפשרויות לתואר שני בשינוי חברתי נחלקות לשני תחומים:
בית הספר לחברה ואמנויות מקיים לימודים ייחודיים בתחומי מדעי החברה ומקצועות הטיפול באמנויות, המכוונים לצרכי החברה של היום. אנשי סגל ההוראה, ההנהלה והסטודנטים מייצרים מידי יום שינוי ושיפור באמצעות כוחן המרפא של האמנויות. הבוגרים משתלבים בתחומים מגוונים: טיפול, חינוך, שיקום והובלה חברתית וקהילתית, והופכים לכוח מניע של שינוי וריפוי בחברה הישראלית.
מידע נוסף אודות התואר השני בחברה ואמנויות, התכנים האקדמיים, הסדנאות הייחודיות, כיתות הלימוד ועוד, ניתן למצוא כאן לחצו כאן
בתואר השני בחברה ואמנויות, נערכים סיורים וביקורים הנוגעים בנושאים של שינוי חברתי, מדגימים אותם ומהווים השראה לסטודנטים. בינואר ביקרנו ב”בית איזי שפירא”, אחד הארגונים הוותיקים בישראל, שהביאו לשינוי מהפכני בשילוב ילדים עם צרכים מיוחדים בחברה, בקהילה ובמסגרות החינוך. לחצו כאן לקריאה על הביקור
גליה כובש, מנהלת את ההכשרות וההשתלמויות במערך החינוך הבלתי פורמלי במחוז צפון הכולל 64 רשויות ובהן 120 בתי ספר, ומספרת אודות התואר במכללה:
"במהלך הלימודים יש חשיפה למגזרים באוכלוסיה, לקבוצות, ולאנשים שלולא הלימודים – אני לא בטוחה שהייתי פוגשת אותם. יש דגש על מפגש וחוויה: למדתי על היבטים, בעיות ומאפיינים של החברה הישראלית מגוף ראשון, ולא באופן תיאורטי. מבנה הלימודים המיוחד הזה, מייצר תהליך למידה משמעותי, וגם מוסיף להסתכלות האישית על נושאים חברתיים” לקריאת הריאיון המלא, לחצו כאן
עביר חאלד, בוגרת התואר השני בחברה ואמנויות, מספרת על הלימודים, האווירה במכללה, על השילוב של חיי קריירה ומשפחה פעילים עם לימודים לתואר השני. חאלד משתפת בהשפעה של התואר על ההתקדמות המקצועית וההתפתחות האישית שלה.
לצפיה בריאיון לחצו כאן
צור קשרפנו לקבלת מידע נוסףייעוץ אקדמיהיועצים האקדמיים לרשותכם